Invitatii Nunta Letterpress – Calea Clasica pentru imprimare

Distribuie

 

tipar inalt

 

Scurt istoric
Inca de la inceputul celui de-al III-lea mileniu i.e.n.,in Asiria si Babilon scrierea se practica prin saparea literelor cuneiforme pe placi de argila care erau apoi uscate,arse si asezate in locuri special destinate,care s-au pastrat pana in zilele noastre.Un exemplu este cunoscuta biblioteca de la Ninive.
In secolul XV, Johann Gutenberg tipareste primele sale lucrari.

Primul tipograf roman, Macarie, a imprimat cea dintai carte la Targoviste,in anul 1508.

 

Letterpress, un trend american

Oricine a cumparat invitatii de nunta ştie că există o mare varietate  de metode  de imprimare , de la digitală, offset, relief, şi multe altele. Stii ca vrei un stil clasic si elegant, letterpress este raspunsul (tipar inalt).

Letterpress este un mod clasic si elegant de a invita oaspetii . La nivel international  cele mai multe mirese au ales  aceste metode pentru invitaţii, letterpress este, de asemenea, o modalitate eleganta pentru a imprima invitatii nunta, meniuri, precum şi carduri de nunta, card confirmare, carti de vizita.

Metoda de tipar inalt a disparut in romania odata cu aparitia tiparului offset.

Proiectul meu   –  O carte de vizită  pentru  www.cataloginvitatii.ro


letterpress

Executia modelului din imagine sa intins pe durata unei zile intregi, fara a calcula durata realizarii matritei . Cu aceasta metoda de imprimare se poate folosi o varietate de hârtii. Pentru a intra in textura este indicat a se folosi hârtie de bumbac 100%, deoarece textura moale a materialului permite pătrundere, astfel realizându-se efectul 3D.

Intrăm zilnic în contact cu tipărituri ce au un caracter efemer, și încet, încet ne-am obișnuit să le ignorăm forma, devenind parte integrantă a fundalului zilnic. Citim rapid informațiile pe care ni le oferă și nu dăm atenție hârtiei sau tipului de imprimare folosit.

Cărțile de vizită sunt obiecte cu puternice caracteristici tactile, tridimensionale, și care poartă amprenta manufacturii.

De ce printul  letterpress este mai scump decât alte opţiuni de imprimare?

Letterpressul autentic este o manufactura artizanala, care necesita de pe o parte calificare si arta pe alta parte. Un cost suplimentar este determinat si de matrita (placa care apasa textul)  care se va schimba pentru fiecare lucrare, schimbare care este  inclusa în preţ . Costurile forţei de muncă sunt de asemenea incluse pentru ca fiecare bucata de hartie este pozitionata si prelucrata manual. De asemenea, imprimanta trece prin procesul de break-down/set-up aceeaşi pentru fiecare culoare de cerneală. Imprimarea , de asemenea, alimentarea de mână a hârtiei în presă. Dupa fiecare job executat presa necesita o curatire minutioasa astfel evitand ca vopselurile sa se usuce pe role, pe suprafata  platan, etc. Hartia de bumbac (carton) este una din cele mai scumpe hârtii.
https://www.youtube.com/watch?v=oi0JDkQraTQ
O imprimare aparent simpla, ca cea realizata,  ocupa de voie o zi de lucru.

Invitatii Nunta Letterpress – Calea Clasica pentru imprimare was last modified: septembrie 2nd, 2014 by cataloginvitatii

Tags: , , , , , , ,

3 Responses to “Invitatii Nunta Letterpress – Calea Clasica pentru imprimare”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-content/themes/shelflife/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-content/themes/shelflife/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-includes/class-wp-walker.php(321): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-includes/comment-template.php(2105): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Arra in /home/v9catinv/public_html/invitatii-nunta/wp-content/themes/shelflife/includes/theme-comments.php on line 63