Simbolurile prezente pe invitațiile de nunta
Simbolistica are un rol important in fiecare cultura de pe pământ.
Invitațiile de nunta poarta adesea simboluri al căror sens nu il cunoaștem.
Copacii si frunzele:
Copaci si frunze – Au semnificație simbolică adânc înrădăcinată în aproape fiecare cultură de pe pământ. Pădurile sunt lăcașul spiritele naturii, spiriduși etc. Pădurile sunt un refugiu de pericol, o sursă de hrană și rădăcini de vindecare antice, casa animalelor sălbatice și păsări cântând. Pădurile ne furnizează lemn,hârtie și oxigen. Pădurile sunt vii, misterioase și în continuă schimbare. Copaci, cu frunzele lor care șoptesc, se află în centrul Mamei Natura.
Simbolismul de copaci și frunze este evidente în metafore comune, cum ar fi pomul vieții, patrimoniului nostru ancestral descris în „arbori de familie, expresia „a avea rădăcini” in relatii, când se crează o relație de durată. Copaci si frunze sunt omniprezente în tesaturile din viața noastră.
Frunza – Simbol al fericirii, al prosperității.
Ramura – Ramura verde simboliza victoria vieții și a dragostei. În arta medievală ramura verde este atributul logicii, al castității sau al renașterii primăvara.
Inima:
Probabil cel mai comun simbol de dragoste și cu siguranță cele mai recunoscute este simbolul Inima. Magicieni și Alchimiștii au folosit simbolurile Inimii la incantații referitoare la chestiuni legate de dragoste si romantism. Ele au fost, de asemenea, folosite în ritualuri cu scopul de a întări relații. Inima a fost mult timp recunoscut între diferitele culturi, ca fiind un simbol pentru caritate, bucurie și compasiune. De asemenea, o emblemă a adevărului, a „Inima Sacra” a lui Hristos este, de asemenea, punctul central al cultului romano-catolic ca un simbol al iubirii Domnului. Ca o reprezentare grafică a unui triunghi inversat, aceasta simbolizează o navă în care dragostea este turnată sau transportata.
Trandafirul:
perfect Simbol al dragostei, deoarece acestea reprezintă toate lucrurile senzuale, sfinte, pure și romantice. În Grecia si Roma antica trandafirul era sacru pentru Afrodita (Venus) și a fost emblema ei de frumusețe – sa spus să crească de la sângele lui Adonis. În tradițiile occidentale Trandafirul este un simbol al pasiunii, dorință, voluptate, și perfecțiunea fizică. Trandafirul este, de asemenea, un simbol comun al vieții veșnice și învierii. Trandafirul este, de asemenea, conectat la zeița Hecate, Dionysos și Cele trei gratii.
Floarea – Simbol al principiului pasiv, al dragostei, al armoniei.
Scoica:
Datorită carcasei sale tari, scoica este o imagine a protectiei – viata protectoare (adăpostirea perlei) și, de asemenea, simbolizează dragostea măreață si protecția. În mitologia romană, Venus, zeița iubirii, se yice ca ar fi creata din spuma carata la țărm pe o scoica Saint-Jacques. Zeita Hindusa Lakshmi se zice ca ar fi, de asemenea, creata din nisip și perle în scoica. De asemenea, în hinduism carcasa de scoică este simbolica, deoarece trezește inima credincioșilor și reprezinta pe cai care trăiesc cu inima plină de dragoste.
Fluturele:
Reprezintă o schimbare , o viață nouă și transformare . Toate aceste simboluri se pot referi la ziua nuntii tale, pe măsură ce te angajezi într- o viață nouă cu partenerul tau relația ta se va transforma și o să crească .
Comments are closed.