Utilizare fonturilor pentru invitatiile de nunta.

Distribuie

Fonturile script sunt elegante şi formale. Pentru a le utiliza în mod eficient, cu toate acestea, ele trebuie să de potrivească cu ornamente, fotografii la fel de elegante sau imagini . Fonturile Script sunt de obicei folosite pentru invitaţii formale, cum ar fi invitatii de nunta, partide oficiale de cina, albume, etc. Fonturi script sau cele cu linii fine şi o mulţime de bucle, inflorituri  au un “feeling” feminin.

Cu toate acestea, pentru ocazii importante, cum ar fi atunci când se proiectează o invitaţie oficială de nunta, alegerea unui font script-ul este un pic mai complicat. Nu puteţi alege doar un tip de caractere care arată frumos. Mai mulţi factori trebuie să fie luate în considerare atunci când se decide un font. Potrivit lovetoknow.co există trei factori majori care ar trebui să ia în considerare în căutarea de cel mai bun font pentru un eveniment de nunta:

1. Setul de caractere: Dacă fontul va fi folosit pentru scopuri multiple, pentru scrierea cu majuscule sau minuscule, numere şi semne de punctuaţie, caractere speciale, se vor alege fonturi potrivite , de exemplu in cazul scrierii cu majuscule textul trebuie sa ramana lizibil.

 

 

 

 

 

2. Diviziune: Un font script ornate poate fi frumos si romantic, dar poate fi prea greu de citit excepţia cazului în care este foarte mare.

Alege un font care este suficient de formal, astfel încât la o dimensiune practică pentru invitatiile de nunta , carduri, plicuri bani poate fi citit usor.

 

observati usurinta in citire pentru varinata (V2) comparat cu (V1)

 

 

3. Stil: Fonturile script sunt cele mai populare pentru nunti, deoarece acestea sunt stilate si elegante, dar ele nu sunt singura opţiune. Un font casual este potrivit pentru o nunta sau un eveniment mai puţin formal, fonturile tematice pot fi folosite de asemenea. Un font vechi englez ornamentat, de exemplu, este perfect de utilizat pentru o ceremonie de nunta renascentista, în timp ce un font gotic poate fi mai bine pentru o nunta de Halloween.

Profesionisti din domeniu trebuie sa ia in calcul distanta de la care este citita invitatia atuni cand este tinuta in mana (25 – 30 cm)  pentru a putea sa se decida asupra dimensiunii fontului. O jonglare cu dimensiunile fontului este limitata de dimnesiunea invitatiei si de textul trimis de catre client.

La cataloginvitatii.ro
Imprimam întotdeauna o invitaţie de probă pentru a judeca distanţa, mărimea şi lizibilitateaşi si se fac ajustări, dacă este necesar.
Folosim cerneala proaspata, pentru rezultate clare.
Alegem o culoare de font lizibil – imprimarile de culoare închisă pe o hârtie mai luminoasă funcţionează cel mai bine.

Pentru fonturile de lux, elaborate, recomandam clientului să ia în considerare utilizarea script-ul numai pentru pozițiile  importante, de exemplu numele mirilor, părinților nașilor și data nuntii  și pentru tipărirea restului de informații se folosește fontul de bază  astfel făcând totul mai ușor de citit. Dacă utilizam mai mult de un font, se păstrează modificările la un nivel minim pentru un aspect curat, profesional.

altenanta intre fonturi pentru un aspect curat si profesional

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se ia în considerare tipul de font si dimensiunea folosite pe invitație  atunci când se tipăresc plicuri de bani, carduri confirmare sau carduri de masa.

Tags: , , , , ,

10 Responses to “Utilizare fonturilor pentru invitatiile de nunta.”

 1. Revnic Ionut 20/02/2013 at 11:40 #

  ati putea pune niste nume de fonturi care au diacritice pentru invitatii de nunta? Multumesc!

 2. invitatii nunta 20/02/2013 at 14:09 #

  recomand fontul Respective pentru numele mirilor

 3. Revnic Ionut 20/02/2013 at 14:11 #

  ok… si altele… ca pe acesta l-am gasiti si eu…

 4. invitatii nunta 20/02/2013 at 14:18 #

  Phyllis Att – are toate diacriticile
  in rest folosesc fonturi modificate in care am adaugat diacritice

 5. Revnic Ionut 20/02/2013 at 14:20 #

  multumesc

 6. Giuliamo Cristi 09/05/2013 at 11:25 #

  Pentru ca ne ocupam see you invitatii si folosim des aceste fonturi va recomand fontul "Respective" are si diacritice. Un articol legat de fonturi http://www.cataloginvitatii.ro/invitatii-nunta/?p=822.

 7. Giuliamo Cristi 09/05/2013 at 11:28 #

  Phyllis Att nu recunoaste Ș la mine………. de ce?

 8. Invitatii de Nunta 10/05/2013 at 14:20 #

  Incorect dar funcțional.
  Dacă scrieți texte în românește see you Windows Vista sau Windows 7, puteți folosi ca alternativă tastatura Romanian Legacy în loc de Romanian Standard. Textele vor arăta bine see you fonturile mai vechi din versiuni anterioare de Windows. Dar nu veți scrie corect, conform standardului!