Este corect sa refuzi o invitatie la nunta ?

Distribuie

refuz invitatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Am o tanara prietena si am cu ea o disputa  privind nunta ei:   Vrea sa ma invite .  Eu nu vreau.

Ea zice ca este o cacealma, si o sa ma invite oricum.

Eu am zis ca o sa refuz invitatia. Deci ..?

Ma simt onorata ca vrea sa onoreze prietenia noastra cu o invitatie. Dar totusi, stiu ca lista de  invitati a creat dispute in familie.

In special, tatal ei este suparat pentru ca lista de invitati nu include unu din verisorii ei.

Mireasa nu la cunoscut niciodata pe verisor, tatal ei abia la mentionat pe verisor si verisorul locuieste in strainatate. Pentru mireasa este ca si cum ar invita o persoana total straina la nunta sa.

M-am oferit sa fiu prietena care se taie de pe lista invitatilor pentru a face loc verisorului din partea tatalui. Daca refuzul meu este o cale pentru pace in familie,  consider ca este cadoul meu de nunta.

Ea ma invitat. Am transmis regretele mele, mai ales ca aveam planuita o calatorie in acea perioada. Ma bucur ca am rezolvat conflictul privind lista de invitati.

Ce nu intelege mireasa mea pe deplin este ca: varul din partea tatalui este deasemenea “nepotul bunicii sale” (corect ?) Este nepotulu bunicii,  pentru Dumnezeu !!!   Daca  fratele tatalui este mort, este destul de trist ca nu sunt acolo, sa o vada pe nepoata lor maritandu-se. Trebuie ca si bunica sa nu fie invitata pentru confortul miresei ?

Ce nu intelege mireasa mea este ca: Invitatii mai tineri nu pot tine loc rudelor care au murit.   Varul din strainatate poate, desi nimeni nu a vorbit cu el in 15 ani.

La nunta, lumea va rade cu lacrimi amintindu-si de matusa Lili, deci intr-un fel ea va fi acolo.

Cand esti mireasa, gandesti “..: “este nunta mea, si vreau sa vad doar prieteni.

Pai, …  o sa vezi prietenii luna viitoare. De fapt, o sa vezi probabil prietenii  luna viitoare.

In plus – si asta este greu de contrazis – prietenii tai apropiati de astazi nu o sa fie lafel de apropiati peste 10 ani. Vor fi mai degraba niste amintiri din viata ta.

Pe cand familia ta…, pai, esti legat de ei, pe viata. Iti place sau nu, varul tau primar odata respins va ramane pentru todeauna indepartat. Si…, doar stii, nu poti alege rudele, dar nici nu este intelept sa le ignori.

 

 

Tags: , , , ,

Comments are closed.