5 reguli pentru un refuz invitatie nunta

Distribuie

Refuz invitatie nunta

Suntem dispusi sa pariem ca ati primit, probabil, cel putin o invitatie de nunta pentru aceasta vara. Daca esti dispus si incantat sa participi, asta e bine, minunat! Dar este inevitabil ca, la un moment dat, va trebui sa trimiteti regretele pentru ca nu puteti participa la ziua cea mare a cuiva.

refuz invitatie nunta

 

 

 

 

 

 

Cel mai frecvent motiv pentru care va trebui sa respingeti invitatia este, dacă aveți deja planuri pentru acea zi.

Dar poate e o  nunta la la o destinatie indepartata și nu va puteți permite cheltuielile de deplasare. Sau este o invitație de la o cunostinta sau un coleg pe care nu-l stii bine, si te simti inconfortabil sa participi singur. Poate că v-ati angajat deja sa ergeti la mai multe nunti si simti ca ai atins limita, sau  shh.. , nu vom spune,  nu-ti este asa draga  mireasa si / sau mirele.

Oricare ar fi motivul, exista intotdeauna un fel de a spune politicos nu la o invitatie de nunta. Dar sunt cateva lucruri esentiale care ar trebui sa le pastrezi in minte atunci când o faci.

DA – Trimite o felicitare 

In plus fata de cardul de confirmare, trimite inapoi o nota scrisa de mana (scrisul de mana ofera o nota personala)si felicita cuplul pentru casatoria lor si ureaza-le de bine. In functie de cat de aproape esti de cuplu, cele mai multe mirese si miri nu vor lua respingerea dumneavoastra ca un afront personal, de multe ori cea mai mare preocupare a acestora va fi obtinerea unui numar final de persoane pentru firma de catering sau restaurant! Dar acesta nota  suplimentara nu va trece neobservata sau neapreciata.

 

Exemplu de scrisoare catre miri :

Va mulțumesc foarte mult pentru ca m-ați inclus în lista de invitati. Îmi pare rău, dar eu nu voi putea să vă fiu  alături în această zi  specială, dar vă rog (rugam) să știţi că voi amândoi veți fi  în gândurile mele în acea zi și vă doresc tot ce este mai bun atât pentru (data de nuntă) cât și pentru fiecare zi în viitor.

refuz invitatie nunta

 

NU – da prea multe explicatii si nu spune o minciuna

Daca ai ales sa nu participi, dar nu ai de fapt planuri pentru acea zi, evita sa inventezi o scuza sau sa  dai o explicatie care creeaza o oportunitate pentru ca mireasa sa “rezolve” dilema ta. (Ex. Daca spui ca pur si simplu nu-ti poti permite zborul, sau ca ai o defectiune la masina,  ea s-ar putea sa descopere ca unchiul Victor si matusa Maria locuiesc în acelasi oras ca tine, acestia venind cu masina la nunta bucurosi te pot lua si pe tine)

Evitati sa intrati in detalii sau sa creati o minciuna, aceasta ar putea cauza doar probleme suplimentare . Unele fraze bune de utilizat sunt “angajament anterior”, “planuri ce nu se poate rupe”,  sau pur și simplu, “imposibilitatea de a participa.” Subliniati intotdeauna regretul pentru lipsa la celebrare si multumeste cuplului pentru ca te-au inclus pe lista de oaspeti .

DA – Fii sincera daca e o prietena sau membru de familie apropiat.

Singura exceptie de la regula de mai sus este daca e un prieten sau membru de familie apropiat pe care il vei vedea probabil in mod regulat in viitor. Daca ai o dificultate financiara si nu-ti poti permite sa participi la nunta destinatia varul tau e in Italia, sau în cazul în care prietena ta din facultate solicita sa fi  domnisoară de onoare, dar vrea sa cumperi o rochie de domnisoara de onoare cu 200 euro si sa dai  cu piciorul într-o petrecere a burlacitelor in Mamaia, fi sincera cu  privire la ceea ce te retine. Cele mai multe cupluri cand planifica nunta intelege si se asteapts ca nu toata lumea isi poate permite sa participe.

Daca doriti in continuare sa participati la nunta prietenului dvs., dar nu-ti poti permite cheltuielile ca domnisoara de onoare, spunei acest lucru, subliniind in acelasi timp cat de mult inseamna prietenia voastra pentru tine, si cat de sincer doriti sa faceti parte la ziua cea mare. Oferta de a participa cu un rol mai mic, dar mai important, cum ar fi sa ajutati la receptie cu cartea de oaspeți, sa spuneti un discurs in fata invitatilor,  sau sa fiți maestru de ceremonie la receptie.

Dacă doriti sa participati intr-un fel, dar intr-adevar nu se poate, trimite un card prin cineva care va participa, astfel incat sa poata inmana personal pentru mireasa sau pentru mire la nunta. Sau, daca e nunta unui prieten sau membru de familie foarte apropiat, scrie un toast in forma unei scrisori catre mireasa si mire si roaga pe cineva care il  poate da in onoarea ta la receptie, astfel tu vei fi intr-adevar acolo in spirit.

NU: Așteptati pana in ultimul minut sau ignorati invitatia intru totul.

Este normal sa vrei, pentru a evita o situatie ciudata sa amani vestea proasta, atata timp cat este posibil. Dar respingerea de catre dumneavoastra a invitatiei va fi acceptata mult mai ușor daca esti prompt in raspuns. Daca este posibil, sunati sau trimiteti e-mail cuplului atunci cand primiti invitatia cu cardul de confirmare. Trimite cardul de confirmare imediat inapoi, este mai mult decat adecvat. In nici un caz nu ar trebui sa ignori vreodata invitatia. In cazul in care mireasa se ocupa cu partea de planificare, ea te va contacta direct, si vei fi intr-o situatie chiar mai complicata decat inainte.

DA: Luati în considerare trimiterea unui cadou.

S-ar putea fi surprins sa afli ca, în conformitate cu normele de eticheta pentru nunta in anumite tari , “invitatii la nunta au obligatia de a trimite un cadou, fie ca participa sau nu.”

Cu toate acestea, exista unele exceptii de la aceasta regula. Dacă ati “ati rupt legatura cu acest cuplu de mai mulți ani, si nu ati planificat sa participati, nu este nevoie sa trimiteti un cadou.” Dar asta nu înseamna ca este o idee rea! Pentru ca nu pot participa poti face un cadou special, indiferent dacă este un mic cadou, personalizat cu  inima sau unul dintre elementele mai mari care intra in categoria cadourilor pentu nunta. Acest lucru va lasa mireasa si mirele sa stie ca, chiar daca tu nu esti acolo, te gandesti la ei de ziua lor speciala.

Cadourile ar trebui sa fie trimise inainte de nunta.

Tags: ,

Comments are closed.