10 sfaturi despre cum să dormi înainte de ziua nuntii tale

Distribuie

Fiecare mireasa vrea sa arate radiant și sănătos în ziua nuntii ei, și obținerea de un somn de calitate este o contribuție majora la realizarea acestui lucru. Din păcate, nervii inevitabil și stresul legat de eveniment va duce de multe ori la nopți neliniștite. Specialiștii oferă câteva sfaturi despre cum să păstreze calmul și să se relaxeze în perioada premergătoare pentru ziua cea mare.

somn de frumusete

1) Spune NU la Șampanie (bauturi alcolice)

Deși mulți oameni susțin ca alcoolul îi ajută să adormă mai repede, se reduce de fapt somnul REM. Aceasta este faza de somn asociat cu vise adânci. Pierderea somnului REM poate provoca somnolență, atunci când eşti treaz, asa ca cel mai bine e să se  evite întrutotul alcoolul în perioada premergătoare nuntii. Înlocuiește alcoolul cu ceaiuri de plante și băuturi răcoritoare non-cafeina, care vor contribui, de asemenea la hidratare.

2) Evitați cafeaua și alte stimulente

Cofeina este, evident, bine cunoscută pentru păstrarea oamenilor treji, dar multe alte gustări și băuturi conțin, de asemenea cofeina, cum ar fi băuturi de ciocolată, ceai și cola. Cel mai bine este să evitați clar alimente stimulente și băuturi care conțin stimulente, sau asigurați-vă că acestea sunt consumate devreme în prima parte a zilei premergatoare, chiar şi așa sa fie în doze moderate, ele pot bloca neurotransmițători de somn, cauzând insomnie.

3) Exerciții uşoare

Deși timpul este întotdeauna comprimat în săptămânile premergătoare nuntii, mireasa ar trebui să facă unele exerciții ușoare în fiecare zi. Ea trebuie să evite prea multă activitate obositoare în a doua partea a zilei, deoarece acest lucru cel mai probabil o să te trezească noaptea.

4) Mănâncă alimente care conțin triptofan

În cazul în care mireasa se simte ea are nevoie de un impuls de energie, este mai bine să introducă în alimentație produsele alimentare care conțin triptofan. Acesta este un aminoacid, care este necesar pentru producerea de serotonina din organism, care, la rândul său, produce melatonina – un hormon care ajută cu somnul. Iaurt, banane, lapte și ouă sunt toate bogate in triptofan.

5) Pune telefonul deoparte 

Deși în zilele înainte de nunta pot fi frenetice, cu atât de multe de făcut și oameni care trebuie contactați, mireasa ar trebui să încerce să evite folosirea Smartphonului , tabletei sau laptopului târziu în noapte. Gadget-uri de acest gen emit lumină albastră, care se spune că provoacă întârzierea producției de melatonină, astfel păstrând corpul treaz.

6) Opriți televizorul

38% dintre oameni se uita la televizor înainte de culcare. Cu toate acestea, acest lucru poate afecta de fapt ciclul de somn, uitatul la TV înainte de culcare vă încurajează să stați mai târziu decât ar fi în mod natural.

7) Ascultați sunete care induc somn (aplicație android)

În cazul în care mireasa este nerăbdătoare și îi este este deosebit de dificil sa ajungă la somnul liniștit de noapte, ea ar putea încerca unul dintre mai multe dispozitive și aplicații disponibile, care generează zgomot alb, cum ar fi  softul pentru Android sau iOS White Noise Ambience Lite. Dispozitivele de zgomot alb pot lucra în două moduri: prin blocarea zgomotelor, distrag atenția, precum și prin producerea de sunete liniștitoare, care sunt de relaxante și te ajuta în inducerea somnului.

White Noise Sound Machine:  https://www.youtube.com/watch?v=0YAL5l0enMc

8) Luați în considerare sa dormiți dezbrăcată

Este întotdeauna tentant să purtați o pijama confortabilă în nopțile reci, dar a merge la culcare gol poate avea mai multe avantaje atunci când vine vorba de somnul de frumusețe. Studiile de frumusețe au arătat că având o temperatura a corpului greșită pe timp de noapte se poate opri procesul de moțăială, ce nu permite corpului să regleze temperatura (prin purtarea de haine, de exemplu) poate împiedica oamenii să ajungă la etapele profunde ale somnului.

9) Transformati patul  într-un refugiu de somn

Nici un compromis cu privire la confort. Mireasa trebuie să se asigure patul ei este pe cât de posibil confortabil  – chiar dacă aceasta înseamnă sa schimbe lenjeria de pat cu ceva de lux, sau schimba o plapumă groasă cu cearceafuri curate, bumbac pentru a asigura că are un somn rece și calm înainte de nuntă.

10) Încercați un ciclu alternativ de dormit

Dacă programați nunta cu mai multe luni în avans, există timp pentru mireasa sa ia in considerare schimbarea ciclului ei de dormit întrutotul .Exista cicluri alternative de dormit ca o alternativă la cunoscutul ciclul monofazic pe care majoritatea oamenilor îl practică:

  • Bifazic (se doarme in doua faze a cate 4 ore, iar aceste faze sunt separate de o perioada de trezire in miezul noptii, care durează o ora sau mai mult)
  • Everyman ( un somn de 3 ore în fiecare noapte şi 3 reprize de somn de câte 20 de minute în timpul zilei
  • Dymaxion (Bucky Fuller a inventat acest ciclu bazat pe credința că avem două rezervoare de energie. Primul este ușor de umplut în timp ce al doilea, mai greu. El a început să doarma 30 de minute la fiecare 6 ore. Asta înseamnă 2 ore de somn pe zi! Doctorii l-au examinat dupa câțiva ani de somn Dymaxion si au constatat că e perfect sănătos, mai mult decât atât, el susține că “a fost cea mai viguroasă stare” pe care a experimentat-o.)
  •  Uberman (Ciclul Uberman: 20-30 minute de somn la fiecare 4 ore rezultă în 6 sesiuni de somn în fiecare zi. Acest ciclu este foarte efficient, de obicei te menține sănătos si fresh. Bineînteles, este extrem de greu, cu ritmul de viață agitat și orarul fix să iei pauze de somn asa des. Un blogger, Steve Pavlina a încercat ciclul Uberman pentru 5 luni și a spus ca a avut efece pozitive uimitoare. Singurul motiv pentru care s-a întors la monofazic a fost  ca să poata să țină pasul cu soția și copii săi.)

(sursa https://andreeagoldea.wordpress.com/2012/05/31/somnul-este-pentru-cei-slabi/)

somn de frumusete mireasa

Sfat de frumusete: De asemenea, este bine de știut că în timpul somnului, organismul intră în modul “reparație”. El face acest lucru prin producerea de hormoni de creștere, care ajuta pentru a reconstrui celulele deteriorate, inclusiv cele ale pielii, parului si unghiilor. Deci, cu cat mai mult somn, cu atât mai mult corpurile noastre pot continua cu aceste reparații, restaurarea și procesul de echilibrare … ceea ce  înseamnă că somnul de frumusețe nu este un mit, este o realitate!

Tags: , , ,

Comments are closed.